Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μίζα 95.000 δολαρίων σε εφοριακούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται ‘μίζα' ύψους 95.000 δολαρίων που καταγγέλθηκε ότι πήρε μία εφοριακός της Θεσσαλονίκης από εκπροσώπους εταιρείας προϊόντων καπνού των ΗΠΑ.

Την υπόθεση έφερε στο ‘φως' η αμερικανική υπηρεσία για την πάταξη της διαφθοράς. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, το Μάρτιο του 2003 χρημάτισαν την εν λόγω εφοριακό προκειμένου η εταιρεία να εμφανίσει μεγάλες ζημιές και να απαλλαγεί από φόρους ύψους 2,35 εκατ. ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1995-2001, καταβάλλοντας μόνο 650.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως κατέθεσαν εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας, οι ίδιοι προέβησαν στην ενέργεια αυτή, καθώς «η πρακτική του ‘χρηματισμού' είναι συνηθισμένη στην Ελλάδα».

Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα, η ‘μίζα' κατευθύνθηκε τελικά στις τσέπες τριμελούς κλιμακίου ελεγκτών, το οποίο απαρτιζόταν από την εν ενεργεία εφοριακό και δύο συνταξιούχους -σήμερα- συναδέλφους της. Για την υπόθεση διέταξε εισαγγελική έρευνα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, ο οποίος, πέρα από τις ποινικές ευθύνες που ζητάει να ερευνηθούν, έδωσε εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων προσώπων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.