Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια των Google Glass

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλο το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας για τις δυνατότητες της συσκευής.

Σε επίδειξη των δυνατοτήτων των Google Glass, προχώρησε ένας χειρούργος από το πανεπιστήμιο του Οχάιο ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε επέμβαση ρουτίνας φορώντας τα πρωτοποριακά γυαλιά.

Ο δρ. Ismail Nabeel είχε καταφέρει να αποκτήσει ένα ζευγάρι από τα λίγα δοκιμαστικά που η Google είχε διαθέσει. Έτσι αποφάσισε να συνεργαστεί με το συνάδελφό του δρ. Christopher Kaeding για να δείξει πώς ηλεκτρονικές συσκευές που φοριούνται, θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που γίνονται οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Kaeding πραγματοποίησε επέμβαση σε συνδέσμους στο γόνατο ασθενούς ενώ φορούσε τα ειδικά γυαλιά, που του επέτρεπαν τη μετάδοση βίντεο «ζωντανά» από το χειρουργείο. Τη διαδικασία παρακολουθούσε μια ομάδα συναδέλφων με τους οποίους διαβουλεύονταν, καθώς και μια ομάδα φοιτητών ιατρικής.

Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που φοριούνται, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας, καθώς πέρα από την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση ζωτικών πληροφοριών σε περιοχές που δεν μπορεί να υπάρξει φυσική πρόσβαση. Με άλλα λόγια, αν ένας ασθενής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και ο πλέον αρμόδιος γιατρός δεν μπορεί να φτάσει εκεί, θα μπορούσε να καθοδηγήσει συνάδελφό του.

Επιπλέον, μέσα στο χειρουργείο ο γιατρός θα έχει τη δυνατότητα να καλεί και να βλέπει άμεσα ακτινογραφίες ή άλλες ανάλογες εξετάσεις του ασθενούς.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.