Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

«Θεραπεία» με ηλεκτροσόκ για τον εθισμό στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ριζική λύση στο πρόβλημα προσφέρει το Pavlov Poke.

Ο εθισμός στο Facebook είναι κάτι που όλο και περισσότεροι μπορεί να έχουν νιώσει. Ανάλογο πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετώπιζαν και οι φοιτητές του MIT Robert R. Morris και Dan McDuff. Έτσι αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα, προκειμένου να αφιερωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές τους.

Η λύση που σκέφτηκαν είναι το Pavlov Poke, μια συσκευή που «φιλοδωρεί» με μικρά ηλεκτροσόκ το χρήστη που περνά πολύ χρόνο στο Facebook. Αποτελείται από ένα πρόγραμμα που ελέγχει τη χρήση εφαρμογών που γίνονται στον υπολογιστή, καταγράφοντας πόσο συχνά και για πόσο χρόνο διαρκεί η επίσκεψη σε ιστοτόπους. Ανάλογα με τον προγραμματισμό, εάν η επίσκεψη ξεπεράσει τα επιτρεπόμενα όρια που έχουν ρυθμιστεί, μια ειδοποίηση εμφανίζεται στην οθόνη.

Την ίδια στιγμή, μια συσκευή που έχει συνδεθεί με τον υπολογιστή υποβάλει σε ένα μικρό, αβλαβές αλλά δυσάρεστο ηλεκτροσόκ το χρήστη. Η επαφή γίνεται μέσω ηλεκτροδίων πάνω τα οποία, ακουμπάνε τα χέρια του χρήστη.

Μάλιστα, για τους χρήστες που δεν μπορούν να υποβληθούν σε ηλεκτροσόκ, οι δύο νέοι έχουν και εναλλακτική πρόταση: Όταν ο χρήστης το παρακάνει με το Facebook, το πρόγραμμα στέλνει μια αγγελία στο site αναζήτησης εργασίας Amazon’s Mechanical Turk.

Η αίτηση αφορά στην πληρωμή 1,4 δολαρίων σε όποιον τηλεφωνήσει στο χρήστη και του πει με άγρια φωνή «Τι κάνεις; Χρησιμοποιείς ξανά το Facebook! Δεν το πιστεύω ότι θα έκανες κάτι τέτοιο. Θεώρησε το σαν μια προειδοποίηση. Αντίο!».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.