Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Έχασαν και τα δύο παιδιά τους σε διάστημα οκτώ μηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διπλή τραγωδία για ζευγάρι στη Βρετανία.

Πώς μπορεί η ζωή να συνεχίζεται όταν έχεις αναγκαστεί να αποχαιρετήσεις τα παιδιά σου για πάντα; Πώς μπορείς να ξυπνάς κάθε πρωί και να αντικρύζεις τον κόσμο όταν ξέρεις πως εκείνα δεν θα τον δουν ποτέ πια; Αυτή την ανείπωτη τραγωδία ζουν η Laura Gray και ο Jordan Monaghan από το Lancashire της Βρετανίας που σε διάστημα οκτώ μηνών έχασαν και τα δύο μικρά παιδιά τους.

Η νεογέννητη κόρη τους Ruby πέθανε την Πρωτοχρονιά, μόλις είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οκτώ μήνες μετά, μέσα στον Αύγουστο, η Laura βρήκε νεκρό από άγνωστη αιτία τον 21 μηνών γιο τους Logan, μέσα στο σπίτι τους στο Blackburn.

Το ζευγάρι υποβάλλεται σε εξετάσεις για να ελεγχθεί εάν τα παιδιά έφυγαν από τη ζωή από κάποια κληρονομική πάθηση που δεν είχε διαγνωστεί αλλά και από φόβο για το ενδεχόμενο κάποιας άγνωστης πάθησης και σε άλλους νεαρούς συγγενείς. Η Laura και ο Jordan είναι πλέον αποφασισμένοι να μην κάνουν άλλα παιδιά φοβούμενοι την πιθανότητα να έχουν κι αυτά την ίδια τύχη λόγω γονιδίων.

Η Ruby γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά σε ηλικία τριών εβδομάδων χρειάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο επειδή αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αναπνοή. Οι γιατροί διέγνωσαν βρογχίτιδα αλλά την πρωτοχρονιά της επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι της καθώς η κατάστασή της είχε βελτιωθεί.

Λίγες ώρες αργότερα, οι γονείς της διαπίστωσαν έντρομοι πως δεν ανέπνεε και την μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Αλλά ήταν ήδη αργά.

Η νεκροψία δεν έδειξε ποια ήταν η αιτία θανάτου της αλλά μία μεταγενέστερη εξέταση έδειξε πως ο θάνατός της είχε προέλθει από βρογχοπνευμονία.

Στις 17 Αυγούστου η τραγωδία επαναλήφθηκε στο σπίτι της οικογένειας, όταν η 20χρονη Laura πήγε να ξυπνήσει τον μικρό Logan από τον απογευματινό του ύπνο και τον βρήκε νεκρό.

«Πήγε για ύπνο και δεν ξαναξύπνησε», αφηγήθηκε η νεαρή στη Daily Mail. «Το ίδιο πρωί ήταν μια χαρά, έπαιζε, όλα ήταν καλά. Το απόγευμα τον έβαλα ως συνήθως για ύπνο και όταν πήγα να τον ξυπνήσω τον βρήκα νεκρό. Το ήξερα μόλις τον κοίταξα, το ήξερα πως δεν ζούσε πια», πρόσθεσε, «άμεσα ήρθε ασθενοφόρο και οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, προσπαθούσαν για πολλή ώρα να τον επαναφέρουν αλλά κάποια στιγμή είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο».

Η νεκροψία δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα για το αίτιο θανάτου και το ζευγάρι δεν έχει ιδέα από τι έχασε το αγοράκι.

«Κάνουμε γενετικές εξετάσεις, δεν ξέρουμε μήπως είναι κάτι γονιδιακό. Αλλά έχουμε ήδη αποφασίσει πως δεν θα κάνουμε άλλα παιδιά, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ρίσκο», εξηγεί η 20χρονη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη της οικογένειάς της.

«Είμαστε μία αγαπημένη οικογένεια, είχαμε πολλή στήριξη, μας βοηθούν πολύ να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Είμαστε συντετριμμένοι, σοκαρισμένοι, δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έχει συμβεί», κατέληξε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.