Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κανένα παιδί εκτός παιδικών στο Μαρούσι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, οι 13 σύγχρονοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν, για μία ακόμη χρονιά, τα παιδιά των εργαζομένων οικογενειών της πόλης.

Τη νέα περίοδο, θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς 720 παιδιά. Από τα 720 παιδιά, τα 150 θα φιλοξενηθούν στους Σταθμούς, κάνοντας χρήση του προγράμματος χρηματοδότησης, μέσω του ΕΣΠΑ.

Ήδη, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου τα πρώτα 660 ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν, ενώ ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο Νέος Σταθμός της Κοκκινιάς, θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία κι αξιοποιώντας τις πρότυπες υποδομές που ως Δήμος διαθέτουμε στον τομέα αυτό, πετύχαμε να ικανοποιήσουμε το 100% των αιτήσεων που μας υποβλήθηκαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας περιόδου για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου, για μία ακόμη χρονιά, στηρίζει στην πράξη τις εργαζόμενες μητέρες της πόλης μας. Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στους παιδικούς μας σταθμούς, καταφέραμε, για μία ακόμη χρονιά:

- Πρώτον, να μην αφήσουμε εκτός παιδικών σταθμών ούτε ένα παιδί, αφού μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτήσεων που μας υποβλήθηκαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος.
- Δεύτερον, να παραδώσουμε ως διοίκηση στις οικογένειες του Αμαρουσίου έναν νέο πρότυπο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, που βρίσκεται στην περιοχή της Κοκκινιάς , ο οποίος θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο Σεπτέμβριο και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 45 παιδιών.

Ο Νέος Σταθμός είναι ένα πρότυπο βιοκλιματικό κτίριο, που διαθέτει σύγχρονες αίθουσες απασχόλησης, ύπνου, χώρους υγιεινής, γραφεία, καθώς και πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς. Ενώ γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες να εγκριθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός ακόμη νέου παιδικού σταθμού, στην Π.Ε. Ψαλιδίου.
- Τρίτον, να διατηρήσουμε σε λειτουργία το σύνολο των σταθμών μας, ο αριθμός των οποίων, μαζί με το νέο Σταθμό της Κοκκινιάς, ανέρχεται στους 13, αριθμός που αναδεικνύει το Δήμο Αμαρουσίου σε Δήμο πρότυπο, όσον αφορά τις πολιτικές και τις κοινωνικές δομές που αφορούν το παιδί και την οικογένεια.

Είμαι βέβαιος ότι και φέτος, με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη των εργαζομένων μας στους Παιδικούς Σταθμούς, θα καταφέρουμε να προσφέρουμε στις οικογένειες της πόλης μας και στα μικρά παιδιά που θα φιλοξενήσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.