Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κατάρτιση «μαύρη λίστας» με τους φορολογικούς παραδείσους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θετικά σχόλια απέσπασαν από το ΟΟΣΑ Αυστρία, Μάλτα, Ινδία, Μπαχάμες, Κατάρ.

Το παγκόσμιο φόρουμ που αποστολή του έχει να βρίσκει τα ίχνη των φορολογικών παραδείσων έκρινε ότι είναι κατώτερες των διεθνώς ισχυουσών οι ανταλλαγές πληροφοριών που κάνει το Λουξεμβούργο με άλλα κράτη σε ό,τι αφορά τα φορολογικά ζητήματα, εκτιμά σήμερα ο ΟΟΣΑ, ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.

Το φόρουμ για την διαφάνεια και για την ανταλλαγή των πληροφοριών για τα φορολογικά ζητήματα -υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ-, έχει θέσει στο στόχαστρο την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών σε 98, συνολικώς, κράτη ή επικράτειες (παραδείγματος χάρη οι Παρθένοι Νήσοι).

Έτσι, στη διάρκεια του φωτεινού Νοεμβρίου το φόρουμ θα ανακοινώσει την σχετική αξιολόγηση που θα έχει στο μεταξύ κάνει για 50 κράτη.

Πρώτη φορά θα τεθεί σημειωτέον στο στόχαστρο των ερευνητών του φόρουμ το θεσμικό φορολογικό πλαίσιο στο Ισραήλ και την Λιθουανία.

Ανάμεσα στα περίπου 10 κράτη-επικράτειες που η φορολογική συμπεριφορά των αρχών τους υπό το πρίσμα της ανταλλαγής πληροφοριών με τις αρχές τρίτων κρατών αξιολογήθηκε ήδη σήμερα, το Λουξεμβούργο ειδικά κρίθηκε ότι εφαρμόζει προδιαγραφές κατώτερες των διεθνώς ισχυουσών.

Για το Μεγάλο Δουκάτο, η σχετική έρευνα διήρκεσε από την 1η Ιανουαρίου του 2009 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2011.

Ο ΟΟΣΑ αποδέχεται, πάντως, ότι η κυβέρνηση στο Λουξεμβούργο εμπρόθεσμα διεκπεραιώνει πολλά από τα αιτήματα προς αυτήν για παροχή πληροφοριών του φορολογικού πεδίου.

Σήμερα επίσης αξιολογήθηκαν από το φόρουμ που υπάγεται στον ΟΟΣΑ και η Αυστρία, η Μάλτα, το Μονακό, ο Άγιος Μαρίνος, η Ινδία, οι Παρθένοι Νήσοι, οι Μπαχάμες, οι Βερμούδες, το Κατάρ, αποσπώντας «σχόλια θετικά», μετέδωσε σχετικώς το Γαλλικό πρακτορείο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.