Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Δεν έχουν τέλος οι φορολογικές παραβάσεις από επιχειρήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι διαπίστωσαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου σε Κορινθία και Μεσσηνία.

Σοβαρές φορολογικές παραβάσεις διαπίστωσαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις στη Κορινθία και στη Μεσσηνία, το διήμερο 29-30 Ιουλίου.

Επίσης εντόπισαν ανασφάλιστους εργαζομένους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, κατά τη διάρκεια των ελέγχων τα μικτά κλιμάκια των δύο αστυνομικών υπηρεσιών διαπίστωσαν:

- Σε ουζερί και σε καφέ-σνακ μπαρ στο Λουτράκι δεν είχαν κόψει αποδείξεις σε παραγγελίες, με σκοπό την απόκρυψη των συναλλαγών, στο δε καφέ απασχολούνταν ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (ΕΒΚΝΠ).

- Επιχείρηση παλαιών σιδήρων (scrap) που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά δεν είχε το Βιβλιάριο Συντήρησης και Επισκευών, δεν είχε κάνει απογραφή των αποθεμάτων της 31/12/2012 και δεν την είχε καταγράψει σε θεωρημένο Βιβλίο Απογραφών της επιχείρησης, δεν είχε υποβάλει Δηλώσεις Τελών & Χαρτοσήμου για το έτος 2013 κι επιπλέον δεν είχε καταχωρήσει δύο εργαζόμενους στο ΕΒΚΝΠ.

- Άλλη εταιρεία scrap που βρίσκεται στη θέση Ρίνα Μεσσηνίας δεν είχε υποβάλει Δηλώσεις Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το δ' τρίμηνο του 2012 και το α' τρίμηνο του 2013 και είχε περασμένο λάθος τον ΑΦΜ στην ταμειακή μηχανή.

- Τέλος, ατομική επιχείρηση scrap στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας δεν είχε υποβάλει Δηλώσεις Τελών & Χαρτοσήμου από ενάρξεως της επιχείρησης μέχρι και σήμερα και δεν είχε καταχωρημένους τρεις εργαζόμενους στο βιβλίο προσωπικού. Ο ιδιοκτήτης της συνελήφθη διότι λειτουργούσε την επιχείρηση χωρίς την προβλεπόμενη αδεία.

Για τις φορολογικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.