Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Καταργούνται οργανικές θέσεις στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις και αυτό το έκανε κάτι παραπάνω από σαφές ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου μεταρρύθμισης.

Κυβερνητική σύσκεψη οριστικοποιήθηκαν οι 8.100 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε κινητικότητα στις 23 Σεπτεμβρίου, ήδη από τον Ιούλιο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 4.400 υπάλληλοι. Μέσα στην εβδομάδα οι υπουργοί θα πρέπει να έχουν υπογράψει κοινές υπουργικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα καταργούνται οι οργανικές από φορείς του Δημοσίου.

«Στα σχέδια στελέχωσης προβλέπονται και οι πλεονάζουσες θέσεις οι οποίες δύναται να καταργηθούν με κοινές υπουργικές αποφάσεις βάσει των οριζομένων στο άρθρο 90, παρ.1, του νόμου 4172/2013» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από τους 8.100 εργαζόμενους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα οι 5.100 είναι υπάλληλοι υπουργείων και οι υπόλοιποι 3.000 είναι δημοτικοί αστυνομικοί για τους οποίους ήδη υπάρχει πληθώρα αιτήσεων από υπουργεία και φορείς που επιθυμούν να τους απορροφήσουν.

Στην κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκε και η επικοινωνιακή στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί και όλοι συμφώνησαν πως η κινητικότητα θα πρέπει να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις.

Για αυτό τον λόγο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει ως παράδειγμα το πρώτο κύμα κινητικότητα όπου όλοι υπάλληλοι απορροφήθηκαν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, κάτι στο οποίο έδωσε έμφαση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνοντας από το Μαξίμου.

«Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω ότι, από την πρώτη κινητικότητα που αφορούσε 1.862 υπαλλήλους, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όλοι οι υπάλληλοι επανατοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και εν τοις πράγμασι ότι η κινητικότητα πρωτίστως είναι ένα εργαλείο καλύτερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου».

Πιθανότατα ακόμα και σήμερα το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την λίστα με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που θα ενταχθούν στην κινητικότητα. Μάλιστα ο Κ. Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση αργά χθες το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό και θέμα συζήτησης ήταν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί προκειμένου να ανακοινώσει την εισήγησή της προς τις τοπικές ΕΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έχουν κάνει φύλο και φτερό τα δικαιολογητικά υπαλλήλων που μπήκαν στον δημόσιο εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για ΕΑΣ – ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Το ζήτημα της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ εξετάσθηκε σε βάθος σε κοινή σύσκεψη των Υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας, τα οποία προωθούν λύση στο πλαίσιο του εφικτού. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου τους παρουσιάστηκε η πρόταση την οποία θα υποβάλει η κυβέρνηση στους εταίρους με στόχο της διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.