Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ανακοινώθηκε η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς και για το ειδικό βοηθητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Από 28 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την ειδική αγωγή. Το ίδιο διάστημα και οι αιτήσεις για Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ).

Χρήσιμες οδηγίες

Από 28/8 ημέρα Τετάρτη έως και 3/9 ημέρα Τρίτη καλούνται οι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές. Την ίδια περίπου χρονικά περίοδο καλούνται να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και όσοι επιθυμούν να εργαστούν ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) άλλα και Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) σε δομές της ειδικής αγωγής. Την υπενθυμίσουμε ότι στη φετινή εγκύκλιο δεν υπάρχουν εκπλήξεις ως προς τις προϋποθέσεις για την ένταξη στους πίνακες της ειδικής αγωγής. Όσοι έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη σχολική ψυχολογία και την ειδική αγωγή διατηρούν το δικαίωμα ένταξης στους εν λόγω κλάδους και μάλιστα προτάσσονται έναντι των αποφοίτων του τμήματος Ειδικής Αγωγής στο Βόλο και του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι αιτήσεις για δασκάλους και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής υποβάλλονται σε διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ για τους λοιπούς κλάδους οι αιτήσεις υποβάλλονται στις δευτεροβάθμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ισχύει η προϋπηρεσία

Να θυμίσουμε στους υποψηφίους της ειδικής αγωγής ότι τα μόρια της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκαν μετά τις 30-6-2010 προσμετρούνται κανονικά στους πίνακες της ειδικής αγωγής σε αντίθεση με τους πίνακες της γενικής παιδείας. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι η προϋπηρεσία αποτελεί τυπικό προσόν διορισμού. Προσοχή δεν ισχύει ο διπλασιασμός των μορίων από τα δυσπρόσιτα σχολεία.

Πώς δηλώνονται οι περιοχές:

Οι αναπληρωτές στην αίτηση τους δηλώνουν 30 περιοχές στις οποίες επιθυμούν να εργαστούν. Όσοι μπορούν να εργαστούν και σε πρωτοβάθμια και σε δευτεροβάθμια, λόγω ειδικότητας, (: Οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16.01 – ΤΕ16, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ12.02) δηλώνουν 60 περιοχές. Για να έχουν μια εικόνα για τα σχολεία και τις περιοχές μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.metathesi.gr/ όπου υπάρχουν όλες οι περιοχές καθώς και χάρτης του google maps με τα σχολεία.

Στην αίτηση με τις περιοχές δηλώνεται και αν κάποιος επιθυμεί να εργαστεί ως αναπληρωτής πλήρους ή μειωμένου ωραρίου.

Για παράδειγμα:
1η Δευτεροβάθμια Πιερίας
2η Δευτεροβάθμια Γρεβενών
3η Δευτεροβάθμια Πιερίας-μειωμένο ωράριο

Προσοχή στο μειωμένο ωράριο

Όσοι δηλώσουν περιοχές μειωμένου ωραρίου θα πρέπει να προσέξουν ιδιαιτέρως γιατί υπάρχει περίπτωση να προσληφθούν ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου ενώ θα μπορούσαν να εργαστούν ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Τι εννοούμε; Αν για παράδειγμα κάποιος είχε 7η επιλογή την περιοχή της Χαλκιδικής μειωμένο ωράριο και 8η την περιοχή των Σερρών πλήρες ωράριο πιθανόν να προσληφθεί στη Χαλκιδική ενώ θα μπορούσε να προσληφθεί στις Σέρρες με περισσότερα ένσημα και μισθό. Όσοι ειδικά δηλώσουν το λεγόμενο «κουτάκι» πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το αν θα δηλώσουν και αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου σε συγκεκριμένες περιοχές.

Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και αναβάθμιση

Αν κάποιος προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου μπορεί αργότερα να προσληφθεί ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου αλλά μόνο στην περιοχή που εργάζεται με μειωμένο ωράριο. Δηλαδή αν εργάζεται στην Κόρινθο με μειωμένο ωράριο παραμένει στο σύστημα τοποθέτησης αναπληρωτών αλλά μόνο για την Κόρινθο και σε περίπτωση που έχει τα απαιτούμενα μόρια.

Αναπληρωτές και κυρώσεις

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που θα δηλωθούν οι περιοχές γιατί αν κάποιος προσληφθεί και δεν παρουσιαστεί ή παραιτηθεί τότε διαγράφεται από τους πίνακες τόσο κατά το τρέχον σχολικό έτος (2013-14 ) όσο και για το επόμενο (2014-2015). Το προηγούμενο έτος για τους πιο πάνω λόγους 267 εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν το 2013-14 ως αναπληρωτές λόγω των κυρώσεων που τους επιβλήθηκαν. Όσοι προσληφθούν από τον Μάρτιο και έπειτα μπορούν να αρνηθούν διορισμό χωρίς κυρώσεις.

Απενεργοποίηση της αίτησης

Όσοι καταθέσουν την αίτησή τους και ακολούθως δεν επιθυμούν να εργαστούν ως αναπληρωτές μπορούν να πάνε σε μια διεύθυνση αθμιας και βθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν απενεργοποίηση της αίτησης. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υποστούν τις κυρώσεις που προαναφέρθηκαν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν:

Αναπληρωτές ειδικής αγωγής

Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.