Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Νέες αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος από τον Οκτώβριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ομάδα εργασίας.

Το «κτένισμα» του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ανέλαβε πενταμελής επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν προβλήματα και ασάφειες.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη συστάθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ομάδα εργασίας η οποία ανέλαβε να εντοπίσει και να καταγράψει διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που απαιτούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η επιτροπή θα υποβάλλει σχετικό πόρισμα στον υπουργό Οικονομικών, στον υφυπουργό Οικονομικών και στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2013.

Η ομάδα εργασίας θα καθορίσει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στις διατάξεις του νέου Κώδικα και θα εισηγηθεί την έκδοση σχετικών ερμηνευτικών εγκυκλίων και οδηγιών ώστε να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος από τη φορολογική διοίκηση, καθώς και η κατανόησή του από τους φορολογούμενους και τους λογιστές.

Ακόμη, η ομάδα εργασίας ανέλαβε να εξετάσει το ποιοι νόμοι πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνισή τους με τον Κώδικα.

Τέλος, η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το σχεδιασμό νέων εντύπων για το Taxinest, ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η υλοποίηση του νέου Κώδικα από τις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υποδομές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.