Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μέτρα για να αυξηθεί η αγορά των γενοσήμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατανάλωση των γενοσήμων πρέπει να φτάσει στο 60% της συνολικής κατανάλωσης φαρμάκων, καθώς αυτή είναι η μνημονιακή μας δέσμευση.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται το πιο φθηνό γενόσημο της αγοράς, πληρώνοντας μόνο την προβλεπόμενη συμμετοχή, αλλά θα πληρώνουν το 100% της διαφοράς στην τιμή, εφόσον επιλέξουν να πάρουν ακριβότερο γενόσημο ή πρωτότυπο φάρμακο.

Οι δε φαρμακοποιοί θα έχουν στο εξής οικονομικά οφέλη, αν πωλούν στον κόσμο γενόσημα αντί πρωτοτύπων, με αποκορύφωμα την πλήρη απαλλαγή τους από το rebate (είδος υποχρεωτικής έκπτωσης στον ΕΟΠΥΥ), αν στο φαρμακείο τους πωλούν κατά 60% γενόσημα.

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν, μετά από τρεις συνεδριάσεις των μελών της Τεχνικής Επιτροπής Φαρμάκου που συστάθηκε, με σκοπό τη διατύπωση των θέσεων για θέματα φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, στην επικείμενη συνάντηση με την τρόικα.

Στις συναντήσεις αυτές μετείχαν, από πλευράς υπουργείου Υγείας, η γενική γραμματέας, Χριστίνα Παπανικολάου και εκπρόσωποι όλων των παραγόντων της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.