Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η παραδοσιακή ιατρική ανθεί στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογραφίες από ανοιχτή κλινική στο Νέο Δελχί.

Όχι απλά διατηρείται αλλά συνεχίζεται και μάλιστα σε μεγάλη έκταση η άσκηση της παραδοσιακής ιατρικής στην Ινδία.

Οι φωτογραφίες από το Νέο Δελχί δείχνουν την ανοιχτή κλινική του Hakim Ghyas έξω από το μεγαλύτερο τέμενος της χώρας όπου καθημερινά προσφέρεται «θεραπεία» σε εκατοντάδες ασθενείς.

Παρά την εξέλιξη της ιατρικής στη χώρα, η πρακτική του ξυραφιού παραμένει πολύ δημοφιλής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν αυτή την μέθοδο σε σχέση με τη σύγχρονη ιατρική.

Ο 79χρονος Ghyas υποστηρίζει πως η τεχνική του μπορεί να θεραπεύσει τις περισσότερες μορφές αρθρίτιδας, καρδιακών προβλημάτων και ακόμα και τα πρώτα στάδια καρκίνου του αίματος.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο CNN είχε πει πως δεν παίρνει αμοιβή καθώς οι περισσότεροι ασθενείς του είναι άρρωστοι και φτωχοί.

Για το βιοπορισμό του ο 79χρονος στηρίζεται στους δύο γιους του: ο ένας έχει κατάστημα και ο άλλο ακολουθεί τα βήματά του στην αρχαία αυτή πρακτική, που συμπεριλαμβάνεται σε αρχαία ελληνικά και σανσκριτικά ιατρικά κείμενα.

Πρόκειται για την πρόκληση ελεγχόμενης αιμορραγίας σε μία προσπάθεια να φύγει αυτό που ονομάζεται «μολυσμένο αίμα» καθώς αυτό πιστεύεται πως είναι η ρίζα όλων των παθήσεων: εάν ο οργανισμός απαλλαγεί από το «κακό αίμα», παράγει νέο και έτσι αποκαθίσταται η υγεία.

Στην κλινική στο Νέο Δελχί, οι ασθενείς στέκονται πρώτα για μισή ώρα στον ήλιο ώστε το αίμα να κυλά πιο εύκολα. Στη συνέχεια δένεται με ένα σκοινί και γίνονται μικρές τομές με ένα ξυράφι.

Για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχουν γίνει έρευνες και μία μελέτη πέρσι σε 60 υπέρβαρους κατέληξε στο συμπέρασμα πως η αρτηριακή πίεση περιορίστηκε, όπως επίσης τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, ενώ τα επίπεδα της «καλής» ανέβηκαν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BMC Medicine, εξέπληξαν και τους ίδιους τους ερευνητές.

Σύμφωνα με άλλη μελέτη του Journal of the American Medical Association, οι άνθρωποι που δίνουν αίμα κάθε έξι μήνες είχαν λιγότερες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.