Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Υπ.Παιδείας: Δεν γλίτωσαν οι λουφαδόροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Οι λουφαδόροι εκπαιδευτικοί δεν μετρήθηκαν, εξαιρέθηκαν από το σύστημα διαχείρισης προσωπικού που κατέγραψε πόσοι εκπαιδευτικοί είναι υπεράριθμοι και πόσοι λείπουν, ανά βαθμίδα και ανά ειδικότητα", διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σχέδιο διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς.

Άρα, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, "κανείς λουφαδόρος δεν γίνεται αιτία για να μπει στη διαθεσιμότητα κάποιος άλλος εκπαιδευτικός, κάποιος από τους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στη λίστα".

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας υπογραμμίζουν ότι από το Μάρτιο, έχει στείλει όλες τις περιπτώσεις για όσους υπάρχουν ενδείξεις ότι "λουφάρουν" στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι, όπως υπογραμμίζουν, "είναι οι μόνοι εκτός των Διευθυντών των Σχολείων που έχουν τη δυνατότητα να τεκμηριώσουν και να οδηγήσουν στην «έξοδο» τους λουφαδόρους. Πέραν αυτού δεν ξεπερνούν σύμφωνα με τις ενδείξεις τους 500 δηλαδή το 0,30% των εκπαιδευτικών".

"Δεν γλίτωσαν δηλαδή οι λουφαδόροι και έστειλαν άλλους στη διαθεσιμότητα", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

"Πέραν αυτού από τον περασμένο Σεπτέμβριο αρχίσαμε να καταγράφουμε τους εκπαιδευτικούς σε πληροφοριακό σύστημα. Μέχρι τότε κανείς στο υπουργείο δεν ήξερε καθημερινά ποιος δουλεύει που και πόσο. Τώρα πια από το Σεπτέμβριο μπορεί να μην «υπάρχουν» λουφαδόροι αφού ο έλεγχος που εμείς τώρα εφαρμόσαμε θα τους οδηγήσει στην τάξη να δουλέψουν", προσθέτουν στελέχη του υπουργείου.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.