Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Έρχονται φοροαπαλλαγές για ξένους επενδυτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρώτο σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο απλού και δικαιότερου φορολογικού συστήματος αποτελούν ουστιαστικά οι προτεινόμενες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνέχεια, θα συμπληρωθούν -μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους- με το μέρος που θα αφορά τη χορήγηση πρότυπων φορολογικών κινήτρων, όπως οι φορολογικές πριμοδοτήσεις για επενδύσεις, εκπτώσεις φόρου για επενδύσεις και επιτάχυνση των διενεργούμενων αποσβέσεων.

Στόχος είναι, υπογραμμίζει το υπουργείο, ο εξορθολογισμός των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνονται σε διαφορετικά νομοθετικά κείμενα και η ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Θα δημιουργηθεί έτσι ένα ενιαίο και διαφανές πλαίσιο για όλους τους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι θα γνωρίζουν επακριβώς υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να έχουν κίνητρα για φορολογικές εκπτώσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει ρύθμιση για τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών οι οποίοι, εφόσον καλύπτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, θα τύχουν ειδικών απαλλαγών και φορολογικών κινήτρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.