Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η διαθεσιμότητα στέλνει καθηγητές στον κλάδο της Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου - Γεωργιάδη για το θέμα.

Η απορρόφηση των εκπαιδευτικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα από μονάδες Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, Κ. Αρβανιτόπουλος και Α. Γεωργιάδης, στο υπουργείο Παιδείας.

Στους σχεδιασμούς των δύο υπουργείων, σημειώνει το ΑΜΠΕ, είναι να απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας το 55%-60% των περίπου 2.000 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Είχαμε μία στενή συνεργασία, ούτως ώστε οι καθηγητές των επαγγελμάτων υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας, να αξιολογηθούν και να απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας. Θα ήθελα να πω στην ελληνική κοινωνία και κυρίως σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ότι, εδώ υπάρχει σχεδιασμός και μέριμνα έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουν κι αυτοί να απορροφηθούν σε άλλους κλάδους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Κ. Αρβανιτόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης.

«'Έχουμε ξεκινήσει μία στενή συνεργασία χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο για να δώσουμε απάντηση στην αγωνία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο καθεστώς της κινητικότητας. Πρέπει να σας πω ότι για το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Α. Γεωργιάδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.