Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» εντάχθηκαν 143 νέα έργα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Εκπονήθηκαν με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες».

Στα πλαίσια του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», με υπεύθυνο φορέα διαχείρισης το Υπουργείο Εσωτερικών, εντάχθηκαν και εκπονήθηκαν με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες (ανακοινώσεις, επιλογές, εγκρίσεις κ.λ.π.) από Δήμους της χώρας, 143 μελέτες που αφορούν έργα ΣΔΙΤ, την περίοδο 2006 -2009, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει η ΚΕΔΕ, τα περισσότερα από τα σχέδια δεν υλοποιήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας. Επίσης λόγω της κρίσης, πολύ μεγάλα έργα, κρίσιμα για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας μέσω συμβάσεων παραχώρησης (μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κ.λ.π.) δεν προχώρησαν.

Προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι αφήνονται υπονοούμενα και αιωρούνται ψίθυροι για πιθανές ευθύνες των Δήμων για το θέμα, όταν είναι σαφές ότι την ευθύνη του όλου έργου την είχε αποκλειστικά το Υπουργείο Εσωτερικών, υπογραμμίζει η Ένωση.

«Αν λοιπόν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τη σκοπιμότητα, ας αναζητηθούν στην τότε Κυβέρνηση και στους τότε αρμόδιους», καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.