Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση παλλινοστούντων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί υπερήλικες ανασφάλιστοι παλιννοστούντες ομογενείς για τη διακοπή του προνοιακού επιδόματος του ΟΓΑ που ελάμβαναν, αναδρομικά από την 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον νόμο 4093/12.

Σύμφωνα με την «πανελλαδική επιτροπή αγώνα» τους, το μέτρο αφορά δεκαεπτά χιλιάδες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και άλλους τόσους από την Αλβανία.

«Οι συντάξεις τους, τα 345 ευρώ το μήνα, κόβονται με βάση το νόμο, είτε γιατί δεν συμπληρώνουν τα είκοσι χρόνια μόνιμης παραμονής, είτε το όριο ενσήμων στη χώρα μας μετά την παλιννόστηση τους, είτε επειδή λάμβαναν παράλληλη πενιχρή σύνταξη της τάξης των 50-70 ευρώ από τις χώρες προέλευσης, είτε γιατί αγόρασαν σπίτι με δάνειο και αυτό θεωρείται περιουσία. Οι περισσότεροι, σήμερα, υπερήλικοι ζουν μόνο από αυτό το επίδομα. Για μας είναι εθνικό θέμα» δήλωσε η εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των ομογενών, Φωτεινή Λαβασά.

Αντιπροσωπεία των παλιννοστούντων έγινε δεκτή από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου και του επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους για να τα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στο ΕΚΘ μέλη της επιτροπής αγώνα τόνισαν ότι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τη διοργάνωση «απεργίας πείνας» στην Αθήνα, ενώ σκοπεύουν να προσφύγουν και στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση της διακοπής της συνταξιοδότησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.