Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

«Πνίγουν» τα σκουπίδια τον Θερμαϊκό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλο το πρόβλημα.

«Πνίγουν» τα σκουπίδια το δήμο Θερμαϊκού. Οι κάδοι απορριμμάτων έχουν ξεχειλίσει, με συνέπεια να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.

Το θέμα παρουσιάστηκε με τα μελανότερα χρώματα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από πολλούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και τον ανεξάρτητο σύμβουλο, Θανάση Μπαλασά που ανέφερε κάποια στιγμή ότι ο δήμος Θερμαϊκού με την κατάσταση αυτή, διεκδικεί όσκαρ… βρωμιάς.

Σε προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κατάσταση, ο δήμαρχος Θερμαϊκού επανέλαβε τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν. Αναφέρθηκε στον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας και στη δυσκολία εξεύρεσης υγρών καυσίμων για τη μετακίνηση των απορριμματοφόρων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η εγγύηση του 10% που απαιτείται για να αναλάβει ένας πρατηριούχος καυσίμων τον εφοδιασμό των οχημάτων του δήμου, στέκεται εμπόδιο και δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

«Απευθυνθήκαμε σε 24 πρατηριούχους καυσίμων που υπάρχουν σε όλη την περιοχή και κανείς δεν δέχθηκε συνεργασία με το δήμο», ανέφερε ο δήμαρχος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους κάδους της ανακύκλωσης, που επίσης ξεχειλίζουν από ανακυκλώσιμα υλικά, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Μπαρμπας ανέφερε ότι το απορριμματοφόρο της καθαριότητας είναι χαλασμένο εδώ και ένα μήνα, ενώ εδώ και 10 μέρες χάλασε ο ένας από τους δύο τράκτορες μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, κι έτσι η μεταφορά των σκουπιδιών γίνεται μόνο από τον δεύτερο τράκτορα, που είναι αδύνατο να προλάβει τον όγκο των σκουπιδιών του δήμου Θερμαϊκού.


Πηγή: http://www.e-delta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.