Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Νέο τεστ προβλέπει την επιλόχειο κατάθλιψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχεδιάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Warwick.
Ένα νέο τεστ χαμηλού κόστους θα προσφέρει τη δυνατότητα έγκαιρης πρόβλεψης της επιλόχειου κατάθλιψης, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές. Το τεστ σχεδιάστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Warwick και αναμένεται να είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Βασίζεται στην εξέταση λίγων σταγόνων αίματος και αναλύει κατά πόσο υπάρχουν μεταλλάξεις σε δύο γονίδια που σχετίζονται με την απόκριση του οργανισμού στο στρες.

Ο έλληνας καθηγητής Δημήτρης Γραμματόπουλος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Warwick δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό επειδή υπάρχουν στοιχεία ότι αν αναγνωρίσουμε τις γυναίκες υψηλού κινδύνου νωρίς, μπορούμε να τους χορηγήσουμε θεραπεία ή να εισαγάγουμε προληπτικά μέτρα εγκαίρως ούτως ώστε να ανακόψουμε την πορεία της νόσου.»

Ο έλληνας καθηγητής στην έρευνά του μελέτησε 200 εγκύους και διαπίστωσε ότι εκείνες με βλάβες σε δυο γονίδια που είχαν τρεις έως πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη μετά τον τοκετό. Η εξήγηση γι’ αυτό σύμφωνα με τον έλληνα ειδικό είναι ότι ο οργανισμός τους δεν έχει την απαιτούμενη ικανότητα να αποκαταστήσει την ορμονική ισορροπία του μετά τον τοκετό.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι και οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, εξετάζουν σε επίπεδο κλινικών δοκιμών μια εξέταση αίματος για τη διάγνωση της επιλόχειου κατάθλιψης.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.