Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Για γιατρό στην... Τουρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ασθενείς «δύο ταχυτήτων» δημιουργούν οι ανισότητες του δημόσιου συστήματος Υγείας. Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης καταφεύγουν για ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική της Τουρκίας, ενώ στη δυτική Ελλάδα λειτουργούν όσοι μαγνητικοί τομογράφοι υπάρχουν στη νότια Γαλλία.

Οι ακραίες αυτές διαφοροποιήσεις παρουσιάστηκαν το Σάββατο στον έκπληκτο υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε επί δύο ώρες τις τοποθετήσεις των γιατρών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτης Προβέτζας τού είπε ότι η νησιωτική Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων: «Οι άνθρωποι υποχρεώνονται να πάνε για εξετάσεις στην Τουρκία», του είπε σε υψηλούς τόνους.

Για την εξυπηρέτησή τους, μάλιστα, λειτουργεί ειδικό γραφείο στο ελληνικό νησί, το οποίο διεκπεραιώνει τις λεπτομέρειες της μετάβασης στην πόλη Αδραμύττιο, όπου είναι η έδρα του ιδιωτικού νοσοκομείου «Εδερμίτ Κιορφέζ». Για τις εξετάσεις, η τουρκική κλινική χρεώνει από 60 έως 240 ευρώ.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο τους τελευταίους μήνες στη Μυτιλήνη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου έχει στείλει δύο έγγραφα. Με το πρώτο, επισημαίνει ότι κυκλοφορεί στην πόλη διαφημιστικό φυλλάδιο, με πακέτα προσφορών ιατρικών εξετάσεων. Με το δεύτερο, ενημερώνει σχετικά με δημοσιεύματα μέσω του Διαδικτύου, τα οποία έχουν τη μορφή διαφήμισης για το τουρκικό κέντρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.