Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Συλλαλητήριο κατά του κλεισίματος του νοσ. Νάουσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων διαμαρτύρεται.

Συλλαλητήριο στη Νάουσα διοργανώνεται σήμερα στις 20:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων.

Η επιτροπή αγώνα αποτελείται από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του δήμου της πόλης, του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνου Αντύπα», του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας, των φαρμακοποιών Νάουσας.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Το νοσοκομείο μας κλείνει - Κινδυνεύουν ζωές
Η Επιτροπή Αγώνα μετά τη συνάντηση με Διοικητή και Υποδιοικητή 3ης ΥΠΕ Κ. Μακεδονίας συζήτησε τα συμπεράσματα και κοινή είναι η άποψη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει το κλείσιμο νοσοκομείων, όπως επιβεβαιώνεται και από τη δήλωση του νέου υπουργού Υγείας. Έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο του νοσοκομείου Νάουσας, εκτίμηση που επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η Επιτροπή Αγώνα με βάση τις παραπάνω εξελίξεις και σταθερή στο στόχο για:

• νοσοκομείο με 5 κλινικές σε πλήρη λειτουργία και άμεσα την επαναφορά στις 8, όπως ήταν πριν τις συγχωνεύσεις.

• νοσοκομείο που θα λειτουργεί στην υπηρεσία του λαού της Νάουσας με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες του. Λέμε όχι σε νοσοκομεία της αγοράς και της κρατικής υποχρηματοδότησης.

• νοσοκομείο που θα θεραπεύει όλους τους ανέργους – ανασφάλιστους.

«Μπορούμε να σώσουμε το νοσοκομείο και τους ασθενείς. Είναι χρέος μας να αφήσουμε στα παιδιά μας το νοσοκομείο, καλύτερο από ό,τι το βρήκαμε. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό».


Πηγή: http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.