Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ποιος ήταν ο «μαφιόζος» James Gandolfini

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ζωή του τηλεοπτικού Tony Soprano που πέθανε στα 51 του.

Σε καρδιακή προσβολή αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατος του 51χρονου James Gandolfini, σταρ της σειράς «Sopranos». Ο ηθοποιός βρισκόταν σε διακοπές στη Ρώμη με το γιο του Michael, τη γυναίκα του Deborah και την εννέα μηνών κόρη του Liliana Ruth, ενόψει του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Ταορμίνα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Gandolfini έπαθε καρδιακή προσβολή αφού επέστρεψε με την οικογένειά του στο ξενοδοχείο έπειτα από περιήγηση στη Ρώμη και ήταν εν ζωή όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Η πρώτη γυναίκα του James- και μητέρα του Michael- έκλεισε αμέσως εισιτήρια για την Ιταλία προκειμένου να είναι δίπλα στο γιο της. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό για τρία χρόνια μέχρι που χώρισαν το 2002.

Ο Gandolfini με το γιο του και τη γυναίκα του Deborah Lin


Η δεύτερη σύζυγος του Gandolfini Deborah Lin γέννησε την κόρη τους τον περασμένο Οκτώβριο ενώ το ζευγάρι είχε παντρευτεί στη Χαβάη το 2008. Ο 51χρονος δήλωνε ενθουσιασμένος που ζούσε και πάλι τη χαρά της πατρότητας.

Ο Gandolfini με τη νεογέννητη κόρη του


Ο Gandolfini έγινε γνωστός με το ρόλο του στην ταινία True Romance το 1993 και τις συμμετοχές του στις ταινίες Terminal Velocity και Get Shorty.

Από την ταινία True Romance


Ωστόσο ο δρόμος προς τη δόξα και την αναγνώριση άνοιξε το 1999 με το ρόλο του ως Tony Soprano στη σειρά «The Sopranos».

Με τους συμπρωταγωνιστές τους στους Sopranos






Στη σειρά υποδυόταν το ισχυρό «αφεντικό» που η δύσκολή ζωή του γκάνγκστερ και του οικογενειάρχη τον ανάγκασε να επισκέπτεται ψυχίατρο. Για το ρόλο του αυτό απέσπασε βραβείο Emmy.

Ο Tony Soprano πέθανε στο τέλος της σειράς παρότι το κοινό δεν παρακολούθησε ποτέ τη στιγμή του θανάτου του.



Το καλωδιακό κανάλι ΗΒΟ τον αποκάλεσε «μεγάλο ταλέντο αλλά κυρίως έναν ευγενικό και τρυφερό άνθρωπο που συμπεριφερόταν σε όλους με τον ίδιο σεβασμό».

«Ιδιοφυΐα» τον χαρακτήρισε ο δημιουργός των «Sopranos» David Chase. «Δεν ήταν πάντα εύκολος αλλά ήταν αδελφός μου με τρόπους που δεν μπορώ να εξηγήσω και ποτέ δεν θα μπορέσω».

«Ήταν σαν να μαθαίνω πως πέθανε ο αδελφός μου. Ο Jimmy Gandolfini ήταν ένας σπουδαίος φίλος, σπουδαίος ηθοποιός και σπουδαίος άνθρωπος», δήλωσε ο Steve Schrirripa που υποδυόταν τον Bobby Baccalieri.

Συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου ήταν και ο συμπρωταγωνιστής του Joe Gannascoli που έπαιζε τον Vito Spatafore στη σειρά. «Πενήντα ενός κι αφήνει πίσω του ένα παιδί… ήταν παντρεμένος πρόσφατα. Ο γιος του έμεινε χωρίς πατέρα… ήταν πολύ νέος…»

Μετά την επιτυχία της σειράς- που ολοκληρώθηκε το 2007- ο Gandolfini συνέχισε τις εμφανίσεις σε καλές ταινίες όπως το In The Loop και το The Taking of Pelham 123.

Πρόσφατα έπαιξε το ρόλο του υπουργού Άμυνας Leon Panetta στο υποψήφιο για Όσκαρ Zero Dark Thirty.

Στην προσωπική του ζωή, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με τη Deborah το Μάρτιο του 2007 στην πρεμιέρα της έκτης σεζόν της σειράς. Αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης έναν χρόνο αργότερα παρουσία οικογένειας και φίλων στη Χονολουλού.

Ευτυχισμένες στιγμές



Γεννημένος στο Westwood του New Jersey, ο Gandolfini αποφοίτησε από το Park Ridge High School και στη συνέχεια σπούδασε επικοινωνία στο Rutgers University.

Όταν ήταν ακόμα φοιτητής




Έκανε το ντεμπούτο στο Broadway το 1992 στο «Λεωφορείο ο Πόθος» με τους Jessica Lange και Alec Baldwin.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.