Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα «γκρίζα» σημεία που προκάλεσαν την αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να φωτίσει η απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ που θα συνεδριάσει στις 18:00.

Ωστόσο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν αναμένεται σήμερα η απόφαση αλλά τα επόμενα 24ωρα με πιθανότερη ημέρα την Παρασκευή.

Πάντως ένα κλίμα για το τι θα περιλαμβάνει η απόφαση της επιτροπής του Ανώτατου δικαστηρίου θα υπάρξει και θα μεταφερθεί στο Μαξίμου που εκείνη την ώρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Η σύγκλιση της επιτροπής γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έπειτα από τις αντιφατικές ερμηνείες που δόθηκαν από πολιτικούς και νομικούς κύκλους στην απόφασή του για προσωρινό άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, με όρους που θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή θα επεκταθεί και σε άλλα θέματα που αφορούν και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ όπως επίσης και την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Η επιτροπή συγκροτείται από πέντε ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, θα ακούσει τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και του δημοσίου και στην συνέχεια θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκδώσουν την απόφαση. Επίσης θα δημοσιοποιηθεί και το σκεπτικό της απόφασης κάτι που δεν υπάρχει όταν εκδίδεται προσωρινή διαταγή.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.