Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Παιδιά με προσόντα, ταλέντο και φιλοδοξίες οδηγούνται στη μετανάστευση»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μίχαλος: Πρέπει να αναδείξουμε νέα πρότυπα και νέες αξίες.

«Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα παιδιά με προσόντα, με ταλέντο και με φιλοδοξίες, οδηγούνται αναγκαστικά στη μετανάστευση. Όμως, αν οι επιχειρήσεις αξιοποιήσουν τις ιδέες, τις γνώσεις και το δυναμισμό των νέων ανθρώπων, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφειά τους κι αν η νέα γενιά αποφασίσει να δώσει μια ευκαιρία στη χώρα. Αν τολμήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να γίνει φορέας της νέας αναπτυξιακής φιλοσοφίας που χρειάζεται ο τόπος, αυτή η δυσοίωνη πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει μια ώρα αρχύτερα».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών Κ. Μίχαλος στην τελετή αποφοίτησης του οικονομικού Κολλεγίου BCA.

Ο κ. Μίχαλος επανέλαβε τη θέση του ότι η νοοτροπία που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, μαζί με την κρίση είναι αυτή που αποστρέφεται την επιχειρηματικότητα. Πρέπει να αναδείξουμε νέα πρότυπα και νέες αξίες. Να αναγνωρίσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία ως βασική κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της δημιουργίας εθνικού πλούτου προς όφελος της κοινωνίας, να στηρίξουμε και να προβάλλουμε την έννοια της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

«...Και η νέα γενιά δεν μπορεί παρά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων, οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που θα μπορέσουν να δώσουν νέα πνοή, αλλά και νέα κατεύθυνση στην ελληνική οικονομία» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.