Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Έλληνας που εξερευνά την ανθρώπινη συνείδηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Μάνος Τσακίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1995-1999) και το 1999 άρχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο, πρώτα στο King’s College (MSc in Philosophy of Mental Disorder), μετέπειτα στοUCL (MSc in Cognitive Neuropsychology). Το 2006 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Institute of Cognitive Neuroscience (UCL). Το 2007 εκλέχτηκε Λέκτορας και το 2010 Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας, Royal Holloway, University of London, όπου ίδρυσε και διευθύνει το LAB:Lab of Action & Body (http://www.pc.rhul.ac.uk/sites/lab/). Το 2013 εκλέχτηκε Καθηγητής Νευροψυχολογίας, και μέλος της Ευρωπαικής Ακαδημίας Νέων Επιστημόνων. 

Η επιστημονική του έρευνα εστιάζεται στην κατανόηση των νευρογνωστικών λειτουργιών που εμπλέκονται στη συνείδηση, κυρίως στην αυτοσυνείδηση, τη σωματική εικόνα και τη σχέση μεταξύ αυτοσυνείδησης και γνωστικών κοινωνικών διεργασιών. Η μελέτη αυτών των θεμάτων στο LAB είναι διεπιστημονική με τη συμμετοχή πειραματικών ψυχολόγων, νευροεπιστημόνων και φιλοσόφων, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (European Research Council), το Ηνωμένο Βασίλειο (Economic and Social Research Council) και άλλα Ευρωπαϊκά Ιδρύματα (Volkswagen Foundation Γερμανία, Bial Foundation Πορτογαλία). 

Από το 2003 έως σήμερα, έχει δημοσιεύσει 60 μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, έχει επιμεληθεί δύο διεπιστημονικούς τόμους και έχει οργανώσει μία σειρά συμποσίων σε διεθνή συνέδρια.


Πηγή: http://www.ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.