Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

6 τρόποι για να βελτιώσεις τον ύπνο σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχεις ανήσυχο ύπνο και νιώθεις πως δεν ξεκουράζεσαι πραγματικά; Σου δίνουμε μερικά tips για να απολαμβάνεις όσο καλύτερα γίνεται τις στιγμές χαλάρωσης στο κρεβάτι.

Για όλα (δηλαδή για τον ανήσυχο και πολλές φορές ταραγμένο ύπνο σου) ευθύνεται η μελατονίνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας από την επίφυση του εγκεφάλου.

Η μελατονίνη είναι αυτή πoυ μας προκαλεί τη διάθεση/επιθυμία να κοιμηθούμε και για αυτό αποκαλείται συχνά ως η ορμόνη του ύπνου.

Πώς μπορείς να τη ρυθμίσεις; Το μυστικό της υπόθεσης είναι να λαμβάνεις όσο περισσότερο φως κατά τη διάρκεια της μέρας και όσο λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείς τα επίπεδα της μελατονίνης στον οργανισμό σου στα σωστά επίπεδα.

Τα παρακάτω 6 tips θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι σαν πουλάκι:

1. Είναι προτιμότερο να αποφεύγεις να φοράς γυαλιά ηλίου καθόλη τη διάρκεια της μέρας, αφήνοντας έτσι το φως να «χτυπάει» το πρόσωπό σου.

2. Φρόντισε να περνάς περισσότερο χρόνο στην ύπαιθρο και στο φυσικό φως. Προτίμησε να κάνεις το διάλειμμα σου έξω από το κτίριο της δουλειάς. Παράλληλα, προσπάθησε να βγάζεις τον σκύλο σου περίπατο το πρωί αντί το βράδυ.

3. Άφησε τον ήλιο να μπαίνει μέσα στο σπίτι ή το γραφείο σου. Μην κλείνεις τις κουρτίνες και τα στόρια. Καλό θα ήταν να μεταφέρεις το γραφείο σου κοντά στο παράθυρο ώστε να το βλέπει το φυσικό φως.

4. Πολλοί άνθρωποι αφήνουν την τηλεόραση ανοιχτή για να τους πάρει ο ύπνος. Μεγάλο λάθος. Το φως δεν αφήνει τον οργανισμό να χαλαρώσει ολοκληρωτικά. Επέλεξε να ακούσεις μουσική ή ακόμα και να διαβάσεις ένα βιβλίο με μια μικρή λάμπα δίπλα στο κομοδίνο.

5. Απέφυγε τις λάμπες δυνατού φωτισμού. Το βράδυ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς λαμπτήρες χαμηλού φωτισμού. Αν το σπίτι σου διαθέτει ροοστάτη, τόσο το καλύτερο για σένα!

6. Όταν έρθει η ώρα να κοιμηθείς, κλείσε όλα τα φώτα. Το σκοτεινό δωμάτιο προσφέρει έναν απολαυστικό ύπνο και φορτισμένες μπαταρίες για την επόμενη μέρα!


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.