Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία παλιννοστούντων στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου στην Π.Ε. Ξάνθης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής παλιννοστούντες κάτοικοι της περιοχής που με την εφαρμογή του Ν. 4093 χάνουν και την πενιχρή σύνταξη που ελάμβαναν.

Σύμφωνα με τις επίμαχες διατάξεις του νέου νόμου στερούνται του μέχρι πρότινος δικαιώματος καταβολής συντάξεων οι ομογενείς της πρώην ΕΣΣΔ που δεν έχουν συμπληρώσει 20 έτη παραμονής στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ Ξάνθης στάθηκαν στο πλευρό των ομογενών το πρωί της Παρασκευής κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έξω από τον χώρο του Διοικητηρίου στην Ξάνθη.

Λίγη ώρα αργότερα, μέλη της τοπικής Χρυσής Αυγής κατέφτασαν στο σημείο της διαμαρτυρίας, φορώντας μπλουζάκια με τα διακριτικά του κόμματος και φωνάζοντας συνθήματα κατά των Αριστερών, κατηγορώντας τους πως δεν αναγνωρίζουν τις Γενοκτονίες. Στη συνέχεια μάλιστα έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους παλιννοστούντες τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι τους ζήτησαν να σταθούν στο πλευρό τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.