Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έρευνα για καρτέλ προμηθευτών στο ΑΧΕΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εισαγγελική παρέμβαση ύστερα από καταγγελίες.

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελίες τής διοίκησης του ΑΧΕΠΑ περί «καρτέλ» εταιρειών που λυμαίνονται τις προμήθειες ιατρικών υλικών.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες περιλαμβάνονται σε αναφορά που έκανε η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης προς τις αρμόδιες επιτροπές ανταγωνισμού του υπουργείου Υγείας.

Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, που ενεργώντας άμεσα, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα και -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις- να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων.

Στο επίκεντρο της αναφοράς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, βρέθηκαν εταιρείες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης τα οποία προορίζονται για τη θεραπεία νεφροπαθών.

Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ κατήγγειλε ότι οι εταιρείες αυτές προχωρούν σε μεταξύ τους συμφωνίες, υιοθετώντας ενιαία τιμή για τη διάθεση του συγκεκριμένου υλικού, που συνήθως είναι σε υψηλότερα επίπεδα απ' ό,τι σε ανάλογους διαγωνισμούς άλλων χωρών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.