Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μαθητές δεν πήγαν να δώσουν εξετάσεις γιατί πεινούσαν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους παρασχέθηκε βοήθεια και τρόφιμα.

Μαθητές που φοιτούν σε γυμνάσιο της Αμαλιάδας δεν πήγαν να γράψουν διαγώνισμα τις προηγούμενες ημέρες, αφού οι δυσκολίες διαβίωσης δεν άφηναν πολλά περιθώρια…

Η υποδιευθύντρια του σχολείου, σύμφωνα με το ilialive.gr, ενημέρωσε την Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και χθες, μόλις μετά από δύο ημέρες, κλιμάκιο της οργάνωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Λαγκαδινό βρέθηκε στο Περιστέρι του δήμου Ήλιδας και επισκέφθηκε την πολύτεκνη οικογένεια, προσφέροντας ηθική και υλική συμπαράσταση.

Μάλιστα, ανάλογα περιστατικά, όπου μαθητές δεν προσήλθαν στα διαγωνίσματα του σχολείου τους ήταν αρκετά και η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη μέσω του δασκάλου του χωριού, ειδοποίησε όλες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, να προσέλθουν στα γραφεία της οργάνωσης στην Αμαλιάδα για να λάβουν τρόφιμα και ρούχα για τα παιδιά.

Η οικογένεια από το Περιστέρι, που έχει έξι ανήλικα παιδιά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και έτσι χθες το πρωί το κλιμάκιο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης επισκέφτηκε το σπίτι της για να της εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της.

Ο σύζυγός της είναι άνεργος, το επίδομα πολυτέκνων έχει διακοπεί και όπως χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε ο κ. Λαγκαδινός: «πώς αλήθεια να περάσουν τα παιδιά αυτές τις δύσκολές εποχές της οικονομικής κρίσης;…».

Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη έδωσε ρούχα, παπούτσια για όλη την οικογένεια, παιχνίδια για τα παιδιά, πολλά τρόφιμα από αυτά που προσφέρουν οι πολίτες έξω από τα σούπερ μάρκετ.

Τα παιδιά που δεν είχαν καταφέρει να προσέλθουν στο διαγώνισμα, θα συνεχίσουν κανονικά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.