Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε η λειτουργία κέντρου κακοποιημένων γυναικών στην Άρτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεπερνούν τα 270 τα καταγεγραμμένα περιστατικά.

Τα 276 περιστατικά κακοποίησης γυναικών, τα οποία καταγράφηκαν σε τοπικό επίπεδο από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Άρτας, την τελευταία πενταετία, οδήγησαν τη δημοτική Αρχή στην ίδρυση «Συμβουλευτικού Κέντρου κατά της βίας των γυναικών».

«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, σε μια στιγμή που όλα συρρικνώνονται, εμείς αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία, ενώ ύστερα από επίμονες προσπάθειες καταφέραμε να δώσουμε βοήθεια στις κακοποιημένες γυναίκες και στα παιδιά τους», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Βικτωρία Βασιλάκη και σημείωσε:

«Το συμβουλευτικό αυτό κέντρο, έρχεται στην Άρτα σαν ομπρέλα προστασίας, σε μία εποχή που η βία επιδεινώνεται, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Φιλοδοξούμε, να αποτελέσει το σημείο αναφοράς και συνεργασίας όλων των κοινωνικών φορέων της Άρτας, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να προσφέρουμε βοήθεια σε όλους όσοι τη ζητήσουν».

Η κ. Βασιλάκη ανέφερε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγάλο, καθώς υπάρχουν πολλά επιπλέον περιστατικά, τα οποία δεν καταγράφηκαν αφού ποτέ δεν δηλώθηκαν ως τέτοια και επισήμανε πως υπάρχουν πολλές μορφές βίας, «σωματική, ψυχολογική και με ακραίες περιπτώσεις βιασμοί, ώθηση στην παρανομία και trafficking».

Το Κέντρο βρίσκεται, στην οδό Τζαβέλα 14 και λειτουργεί καθημερινά από 8 πμ έως 3 μμ. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26810-77400 ή 15900 (γραμμή SOS όλο το 24ωρο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.