Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τραπέζι αγάπης στα παιδιά του συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μέλη του συλλόγου παρέθεσαν γεύμα στα παιδιά του συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής στέρησης, την ημέρα της Αναλήψεως.

Γύρω από ένα τραπέζι αγάπης κάθισαν για να απολαύσουν τα γεύματα που ετοιμάστηκαν με αγάπη και φροντίδα από μία ομάδα γυναικών της Κομοτηνής. Ο λόγος για τα παιδιά του συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Στέρησης Άγιοι Θεόδωροι» Ροδόπης, τα οποία δέχθηκαν στην πράξη, την αγάπη του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.
Τέσσερα χρόνια δράσης μετρά στον τόπο μας ο πολιτιστικός σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου. Ένας σύλλογος με πολιτιστική δράση από τις γυναίκες της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής. Αριθμεί περίπου 80 μέλη. Είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και παράλληλα λειτουργεί τμήματα χορού, χορωδίας, παραδοσιακών χορών. Τα μέλη αυτού του συλλόγου παρέθεσαν γεύμα στα παιδιά του συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Στέρησης Άγιοι Θεόδωροι» Ροδόπης, την ημέρα της Αναλήψεως. Γιορτάζεται την τεσσαρακοστή ημέρα από την γιορτή την ανάσταση του Κυρίου και συμπίπτει πάντοτε ημέρα Πέμπτη. «Με την προσφορά εργασίας των κυριών του συλλόγου και τις συνδρομές τους, οργανώσαμε ένα γεύμα για τα μέλη του συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι», είπε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου Κατερίνα Ταρνανά.


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τα παιδιά του συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι» έκαναν την εκδρομή τους και αυτό τους χάρισε ιδιαίτερη χαρά. Εισέπραξαν την αγάπη του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Γεωργίου και έδειξαν να ευχαριστιούνται, ανέφερε η πρόεδρος των Αγίων Θεοδώρων Νατάσα Λιβεριάδου. «Θέλω να ευχαριστήσω με την καρδιά μου και πιστεύω ότι εκφράζω και τις ευχαριστίες και των γονιών και των παιδιών για αυτή την πρωτοβουλία που είχε ο σύλλογος Αγίου Γεωργίου, κάτι που επιθυμούσε εδώ και καιρό. Τελικά καταφέραμε να το κάνουμε και μάλιστα με τη λήξη της σχολικής χρονιάς και τη γιορτή της Αναλήψεως.

Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα ανέφερε η κ. Λιβεριάδου. «Τα ξέρουμε τα παιδιά και είδαμε πόσο πολύ χάρηκαν. Νιώθουν καλά που έχουν κάνει την εκδρομή τους», είπε. Να σημειωθεί πως ο σύλλογος μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» έχει ιδρυθεί στις 5 Ιανουαρίου 1981 από γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με αναπηρίες νοητικής υστέρησης και ευαισθητοποιημένους πολίτες του Ν. Ροδόπης.

Είναι φιλανθρωπικός σύλλογος ενταγμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ειδικά πιστοποιημένο Ν.Π.Ι.Δ. ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Από τους σημαντικότερους σκοπούς του είναι η αρωγή και συμπαράσταση – με κάθε τρόπο και μέσο – ενηλίκων Α.με.Α νοητικής υστέρησης του Ν. Ροδόπης σε όλους τους τομείς της ζωής τους, η κοινωνική ενσωμάτωση και αλληλοαποδοχή τους έτσι ώστε να λειτουργήσουν, κατά το δυνατόν, ως αυτοεξυπηρετούμενα και ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο. Κεφαλαιώδους σημασίας στόχος του Συλλόγου από της ιδρύσεώς του ήταν η δημιουργία και λειτουργία ιδιόκτητης συγκροτημένης Μονάδας Α.με.Α νοητικής υστέρησης στην πόλη της Κομοτηνής. Στόχος που άρχισε να υλοποιείται χάρη στις δυνάμεις του συλλόγου και τις χορηγίες των πολιτών και φορέων του τόπου μας.

Τον Ιούλιο 2012 ξεκίνησε – με αποκλειστικά δικά του οικονομικά μέσα-την ανέγερση, σε πρώτη φάση, του κεντρικού κτιρίου ημερήσιας απασχόλησης Α.με.Α και η περίφραξη του οικοπέδου της Ειδικής Μονάδας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) Α.με.Α νοητικής υστέρησης. Το έργο όταν ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει και οκτώ οικίσκους με δυνατότητα στο άμεσο μέλλον στέγασης και ολιγοήμερης διαμονής των Α.με.Α προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς και κηδεμόνες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.