Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πράσινο φως για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκταμιεύεται η πρώτη δόση του δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Την εκταμίευση της πρώτης δόσης, 250 εκατ. ευρώ, δανείου συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Ειδικότερα, η Αττικό Μετρό ΑΕ ολοκλήρωσε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν και έτσι πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση ποσού 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά .

Η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 7ετή περίοδο χάριτος. Το ποσό που εκταμιεύεται, αποτελεί την α' δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Τους επόμενους μήνες και ανάλογα με την πρόοδο του έργου, η Αττικό Μετρό θα προγραμματίσει και την εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού της εγκεκριμένης πίστωσης, ύψους 200 εκατ. ευρώ βάσει της νέας δανειακής σύμβασης που υπεγράφη με την ΕΤΕπ τον Φεβρουάριο του 2013.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2012 είχε πραγματοποιηθεί και η εκταμίευση 250 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε προαναγγελθεί, τον Μάρτιο 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕπ αφού εξέτασε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και στοιχεία που ζήτησε και έλαβε από την Αττικό Μετρό, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της Αττικό Μετρό για την παροχή πίστωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου υπεγράφη και στη συνέχεια και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, η ΑΜ θα προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στη σύναψη δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ και εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων.

«Η πραγματοποίηση των ανωτέρω, όπως ακριβώς είχαν προγραμματισθεί και προαναγγελθεί, καταδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απέναντι στο έργο και την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό ΑΕ και αφετέρου την έμπρακτη υποστήριξη της προς την ελληνική οικονομία, καθώς σημαντικά χρηματικά ποσά εκταμιεύονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ενισχύοντας και την αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας μας» τόνισε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.