Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ο δίχρονος που είναι πιο έξυπνος από τον Ομπάμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νεότερο μέλος της Mensa.

Είναι μόλις δύο ετών, κι όμως είναι πιο έξυπνος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και το βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Το «παιδί θαύμα» από την περιοχή Mitcham στο νότιο Λονδίνο, είναι το νεότερο μέλος της βρετανικής Mensa.
Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του Adam Kirby ακόμη προσπαθούν να μάθουν να περπατούν καλά, να σκαρφαλώνουν και ίσως να λένε τα πρώτα τους λόγια.

Ο μικρός Adam όμως λατρεύει να διαβάζει Σαίξπηρ, να μαθαίνει ιαπωνικά, ισπανικά και γαλλικά ενώ έχει ήδη μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα μόνος του!



Ο Adam έκανε το τεστ IQ Stanford-Binet και έπιασε 141 βαθμούς, 10 περισσότερους από δύο από τους πιο ισχυρούς άντρες του κόσμου, Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον, και τέσσερις βαθμούς πριν το επίπεδο «ιδιοφυία», παρότι ακόμη δεν είναι σε θέση να μιλάει σωστά, δημιουργώντας ολόκληρες φράσεις.



Οι γονείς του Dean και Kerry-Ann, γράφει η Daily Mail, συνειδητοποίησαν ότι ο γιος τους είχε κάτι ξεχωριστό, όταν εκπαίδευσε ο ίδιος τον εαυτό του να χρησιμοποιεί το γιο-γιο του, έχοντας δει αντίστοιχες εικόνες σε ένα βιβλίο, όταν ήταν μόλις 1 έτους.



Πλέον, σε ηλικία 2 χρόνων και 5 μηνών, ο Adam μπορεί να συλλαβίσει 100 λέξεις, γνωρίζει προπαίδεια, έχει μάθει τον περιοδικό πίνακα ενώ κατέχει κι ένα παιχνίδι με τον παγκόσμιο χάρτη που απευθύνεται σε ενηλίκους.



Ο Adam είναι το μικρότερο αγόρι που έγινε μέλος της βρετανικής Mensa σε ηλικία 2 χρόνων και 5 μηνών.



«Οι ικανότητές του είναι εκπληκτικές. Δουλεύουμε συστηματικά μαζί του από τότε που ήταν 10 μηνών. Η ανάπτυξή του είναι ραγδαία. Του δείχναμε κάρτες με τις ονομασίες ζώων, όπως ιπποπόταμος και ρινόκερος, και μπορούσε να αναγνωρίσει σε ποια ζώα αναφέρονταν» είπε ο πατέρας του.



Ο μέσος όρος των Βρετανών στα τεστ IQ είναι 100 και ο μικρός Adam «έπιασε» 141. Έγινε έτσι, το 19ο παιδί στη Μεγάλη Βρετανία που μπήκε στη Mensa πριν καν πάει σχολείο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.