Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παιδικοί σταθμοί: Θα μείνει εκτός 1 στα 2 παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για μια θέση στον παιδικό σταθμό θα παλέψουν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια για το επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ γίνονται αυστηρότερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις. οι αιτήσεις φέτος θα φτάσουν ακόμα και τις 120.000, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας "ανεβάζει τον πήχη" ορίζοντας ως υψηλότερο οικογενειακό εισόδημα τις 30.000 ευρώ, έναντι των 40.000 ευρώ που ήταν μέχρι και πέρσι.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα προβλέπει τη φιλοξενία περίπου 60.000 παιδιών σε δημοτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, καθώς έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ.



Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου ταχυδρομικά στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕ-ΤΑΑ) η οποία είναι υπεύθυνη του προγράμματος.

Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα μητέρες περιλαμβάνεται και το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012, για εισοδήματα δηλαδή που αποκτήθηκαν το 2011. Αυτό, βέβαια, πλήττει πολλές οικογένειες που αν και πληρούν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, είδαν τις απολαβές τους να μειώνονται κατακόρυφα μέσα στο προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός προγράμματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.