Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«Κούρεμα» χρέους σε συνταξιούχο δανειολήπτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς έσωσε το σπίτι του.

Ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, προς όφελος δανειολήπτη, συνταξιούχου του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο συνταξιούχος δανειολήπτης, έχει εισόδημα μόνο από σύνταξη του 900 ευρώ το μήνα, με τη σύζυγο που δεν εργάζεται, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως και ο ίδιος. Ο δανειολήπτης έχει τρία παιδιά με το ένα να διαμένει μαζί του, λόγω ανεργίας.
Το σύνολο των οφειλών του, σε δύο τράπεζες και σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα (στεγαστικό, πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια) αγγίζει το ποσό των 41.293,61 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, είναι μία διώροφη κατοικία στο Ηράκλειο Κρήτης, 93,78 τ.μ ,με εκτιμώμενη εμπορική αξία αυτού σε 40.000 ευρώ, λαμβανομένων υπόψη, της παλαιότητας της, της αντικειμενικής της αξίας και των πτωτικών τάσεων της αγοράς ακινήτων, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της χώρας.

Επίσης, ο δανειολήπτης, έχει στην διάθεσή του δύο αυτοκίνητα χαμηλής εμπορικής αξίας, λόγω της παλαιότητας τους, δεν θεωρήθηκαν από το δικαστήριο εκποιήσιμα.

Το δικαστήριο, βλέποντας την οικονομική αδυναμία της οικογένειας του συνταξιούχου του ΙΚΑ, έκρινε να ορίσει μηνιαίες καταβολές επί τετραετία των 200 ευρώ το μήνα και να καλέσει τον δανειολήπτη για να σώσει το σπίτι του να πληρώσει το 45%, της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλαδή να πληρώσει μέχρι 18.000 ευρώ σε διάρκεια 10ετίας (120 μήνες) να πληρώσει μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους 120 ευρώ.

Επί της προκειμένης περίπτωσης κατάφερε ο δανειολήπτης να σώσει το σπίτι του (πρώτη κατοικία). Να ρυθμίσει το χρέος του πληρώνοντας δόσεις 4ετίας, σύμφωνα με την οικονομική του δυνατότητα. Να τύχει ενός έτους περίοδο χάριτος. Να πληρώσει μόνο 18.000 ευρώ σε περίοδο δεκαετίας για να σώσει το σπίτι του. Να έχει «κούρεμα» 7.693.61 ευρώ.


Πηγή: http://prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.