Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ψωνίστε ρούχα όπως... λαχανικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτότυπη και ευρηματική στην περίοδο οικονομικής στενότητας που διανύουμε μπορεί να χαρακτηριστεί η ιδέα μιας Ολλανδέζας, να ζυγίζει τα… ρούχα και να κοστολογεί το εμπόρευμα με το κιλό. Με την ίδια λογική που ψωνίζει κανείς τα λαχανικά του, μπορεί πλέον να αγοράσει ρούχα σε μεγάλη ποικιλία, αξεσουάρ αλλά και παπούτσια, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν οικονομικότερες αγορές.

Η Κέινμπεικ Σαμπίν είναι η Ολλανδέζα που αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή την επιχειρηματική αυτή ιδέα, ανοίγοντας το πρώτο Kilo Shop Athens, στο Μοναστηράκι. Κάποιος που επισκέπτεται το κατάστημά της, μπορεί να βρει μεγάλη ποικιλία από επώνυμα τζιν, καθημερινά ρούχα, vintage, αλλά ακόμη και νυφικά, κοσμήματα, αξεσουάρ και τσάντες.

Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να ψωνίσει στο κατάστημα αυτό, είναι μια ζυγαριά, λίγα χρήματα και φυσικά χρόνο! Μπορεί ένα τζιν να φέρει ταμπελάκι με τιμή 25 ευρώ, ωστόσο αυτή αντιστοιχεί στο κιλό.

Με 2 μόλις ευρώ αγοράζει κανείς φουλάρι βάρους 85 γραμμαρίων! Ζυγίζοντας λοιπόν τα ρούχα, η αντιστοιχία ανέρχεται στο βάρος τους, ανάλογα με το νούμερο και το είδος. Η κρίση γεννά ιδέες για οικονομικότερες αγορές, και το θάρρος ευρηματικούς επιχειρηματίες που τολμούν να αλλάξουν τα δεδομένα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.