Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Σε κρίσιμη κατάσταση 65χρονος φορέας του κορονοϊού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο άνθρωποι προσβλήθηκαν στη Γαλλία.
Σε απομονωμένη πτέρυγα νοσοκομείου στην πόλη Ντουέ στη Γαλλία έχει μεταφερθεί, πλέον, ο 65χρονος φορέας του κορονοϊού, που μοιάζει με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο SARS. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η ζωή του 65χρονου απειλείται εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης της υγείας του.

Δύο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο ένας είναι ασθενής που μοιραζόταν τον ίδιο θάλαμο και ο άλλος είναι ο θεράπων ιατρός του ηλικιωμένου άνδρα.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι οι άλλοι δύο άνδρες έχουν διακομιστεί σε ξεχωριστά νοσοκομεία, όπου έχουν υποβληθεί στις σχετικές εξετάσεις. «Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι έχουν παρουσιάσει συμπτώματα που απαιτούν στενή παρακολούθηση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα δύο άτομα θα γίνουν γνωστά σύντομα και θα δημοσιοποιηθούν στο κοινό».

Καθώς η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 65χρονος αποτελεί το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι θα στείλει ειδικούς να επισκεφτούν το νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει εξαπλωθεί ο ιός. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως από τον συγκεκριμένο ιό έχει ανέλθει μέχρι στιγμής στα 31, ενώ 18 εξ αυτών απέβησαν θανατηφόρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.