Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Εγκληματίες από... κούνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόσφατες έρευνες στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια έδειξαν ότι τελικά οι κατ’ εξακολούθηση κακοποιοί είναι γεννημένοι εγκληματίες. Η εγκληματική πλευρά της ανθρώπινης φύσης οφείλει την ύπαρξή της στη δομή του εγκεφάλου, και στις διαφορές που αυτή παρουσιάζει όταν κάποιος παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά.

Ειδικού τύπου ακτινογραφίες που πραγματοποιήθηκαν σε κατ’ εξακολούθηση παραβάτες, εγκληματίες αλλά και άτομα με ψυχικά νοσήματα, έφεραν στο φως σοβαρές δομικές ανωμαλίες, οι οποίες ευθύνονται για την αδυναμία των ανθρώπων αυτών να σταθούν στο πλαίσιο του νόμου και της ηθικής.



Ο Βρετανός καθηγητής εγκληματολογίας, Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Αντιαν Ρέιν, έχει καταδείξει πως κάποιοι είναι γεννημένοι να έχουν παραβατικές συμπεριφορές, καθώς παρουσιάζουν διαφορετική εγκεφαλική δραστηριότητα από εκείνους που έχουν φυσιολογικές συμπεριφορές.

Στη «χαρτογράφηση» του «εγκληματικού εγκεφάλου» παρουσιάζεται χαμηλή δραστηριότητα σε περιοχές που «κρύβεται» η αυτοεκτίμηση, η ευαισθησία στη βία και η επεξεργασία των συναισθημάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.