Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Το 72% των κλειστών επαγγελμάτων έχει πλέον ανοίξει»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στουρνάρας: Η ύφεση ανασταλτικός παράγοντας για να καταδειχθούν τα οφέλη.

Δεν νοείται υγιής οικονομία στην οποία τα ανοικτά επαγγέλματα είναι λιγότερα από τα κλειστά, δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αν και η συνεχιζόμενη ύφεση αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να καταδειχθούν τα οφέλη από την επιτυχή απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και αγορών.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε σε μελέτες του ΟΟΣΑ, του ΙΟΒΕ και του ΚΕΠΕ στις οποίες αποτυπώνονται τα οφέλη από την απελευθέρωση.

Όπως είπε δυνητικά το ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί ως και 15% αν υπήρχε στην Ελλάδα απελευθέρωση αντίστοιχη με αυτή της Ευρωζώνης.

Μάλιστα είπε πως τον Ιούλιο θα δημοσιοποιηθεί και νέα μελέτη του ΚΕΠΕ για τα οφέλη.

Ο υπουργός είπε πως από 342 επαγγέλματα το 72% είναι πλέον ανοικτό, ήτοι δεν απαιτείται για παράδειγμα πλέον αναγγελία έναρξης σε πολλά επαγγέλματα και δεν υπάρχουν διοικητικοί και γεωγραφικοί περιορισμοί.

Ενδεικτικά ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στους συμβολαιογράφους, στα ταξί, στους αναλογιστές, στους ορκωτούς εκτιμητές, στους γεωτεχνικούς, κ.α..

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πλέον υπάρχει παρατηρητήριο για τα κλειστά επαγγέλματα

«Στόχος είναι να προστατεύσουμε την επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης και να προσφέρουμε φθηνότερα και ποιοτικότερα προϊόντα», είπε και ενδεικτικά αναφέρθηκε στις μειώσεις τιμών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και στην απελευθέρωση των οδικών και τουριστικών μεταφορών.

Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τη λειτουργία της αγοράς , το οποίο θα περιέχει ρυθμίσεις για τις προσφορές και εκπτώσεις (4 φορές μέσα στο χρόνο ), για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές (προαιρετική δυνατότητα μικρών καταστημάτων ), για την λειτουργία της αγοράς καυσίμων, για την κωδικοποίηση αγορανομικών διατάξεων, κ.α..



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.