Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Προς επανεξέταση το σύνολο των φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα καταργηθεί ό,τι δεν συνδέεται με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητά.

Στην επανεξέταση του συνόλου των φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων προκειμένου να καταργηθούν ελαφρύνσεις που δεν συνδέονται με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητά τους προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι το σύνολο των εκπιπτόμενων δαπανών που αναγνωρίζονται σήμερα σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες να αντικατασταθεί από την αναγνώριση εκπτώσεων από τα ακαθάριστα έσοδά τους.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι η συγκεκριμένη αλλαγή να περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Ιούνιο και θα επιφέρει αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Επιδίωξη είναι ο νέος Κώδικας Φορολογίας να βοηθά τους φορολογικούς μηχανισμούς και να καθιστά τους ελέγχους αποτελεσματικούς ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα οι επιχειρήσεις να διαφεύγουν μέσω μη λελογισμένων φοροαπαλλαγών.

Σήμερα η φορολογική αρχή μπορεί να αρνηθεί την έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης αν μπορεί να συναχθεί κατά την κοινή πείρα ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι εικονική.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.