Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Η αϋπνία περνάει από... το στομάχι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αν τα βράδια δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, μην καταφεύγετε στα υπνωτικά. Λύστε το πρόβλημα της αϋπνίας με κάποια τρόφιμα που αποδεδειγμένα βοηθούν να έχετε καλό ύπνο.

Η αϋπνία, από ό,τι φαίνεται, είναι ο νυχτερινός φόβος εκατομμυρίων ανθρώπων, αφού ένα στα δύο άτομα αντιμετωπίζει κάποια διαταραχή ύπνου, ενώ ένας στους πέντε πάσχει από σοβαρής μορφής αϋπνία.

Εκτός από τις τροφές όμως που δημιουργούν υπερδιέγερση, όπως λέγεται, υπάρχουν και οι τροφές που βοηθούν τον ύπνο.

Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι ένα βραδινό γεύμα που αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια, ψωμί, λαχανικά και φρούτα) εξασφαλίζει γρήγορο και καλό ύπνο.

Οι τροφές αυτές προκαλούν έκκριση ινσουλίνης, δηλαδή της ορμόνης που, διαμέσου ενός σύνθετου μηχανισμού, βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει ένα βασικό αμινοξύ, την τριπτοφάνη, η οποία διεγείρει τη σεροτονίνη, ουσία που θεωρείται φυσικό υπνωτικό.

Η έλλειψη σιδήρου και μαγνησίου μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο. Πηγές μαγνησίου είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης τα όσπρια, το λάχανο, το σπανάκι, ενώ τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο είναι το μοσχαρίσιο κρέας τα αβγά και τα ψάρια.

Επίσης η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β6 είναι πιθανόν να οδηγήσει σε αϋπνία. Καλές πηγές βιταμίνης Β6 είναι τα πουλερικά, τα αβγά, τα όσπρια, το ρύζι και τα καρύδια.


Πηγή: http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.