Κυριακή 28 Απριλίου 2013

«Λύση για ΟΚΑΝΑ χωρίς να επωμιστούν όλο το βάρος οι εργαζόμενοι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Φωτεινή Σκοπούλη.

Αισιόδοξη ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει μετά το αίτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για αναδρομική επιστροφή αμοιβών που είχαν καταβληθεί στον ΟΚΑΝΑ, δήλωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

«Είναι πράγματι σκληρό να ζητάμε λεφτά από τους εργαζόμενους. Θεωρώ όμως ότι θα βρεθεί λύση με τρόπο όμως που θα συμβάλουν και εκείνοι στις αποφάσεις χωρίς να επωμίζονται όλο το βάρος», ανέφερε.

Σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις των καθ΄ ύλην αρμοδίων αρχών διότι αυτά που προτείνουν δεν είναι παντελώς αβάσιμα.

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία κατήγγειλε ότι δημιούργησε μείζον πρόβλημα η απόφαση των ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να ακυρώσουν αναδρομικά αμοιβές-αποδοχές που είχαν καταβληθεί νόμιμα στη βάση της εργατικής νομοθεσίας, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συμβάσεων που είχαν υπογράψει εργαζόμενοι με τη διοίκηση του Οργανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.