Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο ο Η7Ν9

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 22 άνθρωποι εξαιτίας του ιού.

Επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet, επιβεβαιώνει ότι ο ιός Η7Ν9, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους στην Κίνα, προέρχεται από τα πτηνά και ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το συγκεκριμένο στέλεχος μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Επιστήμονες στην Κίνα επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι ο ιός της γρίπης Α Η7Ν9 μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα πτηνά, σε αυτήν την περίπτωση από τα κοτόπουλα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το περιοδικό.

Αφού ανέλυσαν γενετικά τον ιό Η7Ν9 που εντοπίστηκε σε έναν από τους ασθενείς και τον συνέκριναν με το ιό που βρέθηκε σε ένα από τα κοτόπουλα που πωλούνταν στην αγορά οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι ομοιότητες μεταξύ των ιών υποδηλώνουν τη σποραδική μετάδοση από τα πτηνά στους ανθρώπους, γράφει το περιοδικό.

Από την ιατρική παρακολούθηση των ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό. Δύο εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η παρακολούθησή τους, δεν είχαν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, γεγονός που σημαίνει ότι «επί του παρόντος ο ιός δεν είναι σε θέση να μεταδοθεί από τον έναν άνθρωπο στον άλλο».

Ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Κουόκ-Γιουνγκ Γουέν του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι ο ιός μεταδίδεται μόνο από τα πτηνά στον άνθρωπο και ο έλεγχος της επιδημίας (σ.σ. στους ανθρώπους) θα εξαρτηθεί από τον έλεγχό της στα πουλιά.

Μέχρι σήμερα 108 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό αυτό και οι 22 πέθαναν. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μεγάλης ηλικίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.