Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Περιστέρι: Το κοινωνικό ιατρείο ανοίγει τις πύλες του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από πολλούς μήνες προσπαθειών, η Πρωτοβουλία Επιστημόνων Υγείας και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου έκαναν το οριστικό βήμα για να λειτουργήσει σε λίγες μέρες το Κοινωνικό Ιατρείο στον μεγαλύτερο Δήμο της Αθήνας.

Χθες, 3 Απριλίου, ο επιστημονικός συντονιστής καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης, η υπεύθυνη φαρμακείου Δήμητρα Σταθοπουλου μαζί με τη συντονίστρια ιατρό Πηγή Τάρλα και τον οδοντίατρο Πάνο Αναστασιαδη, βρέθηκαν στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου για να ξεχωρίσουν τα φάρμακα που απλοί πολίτες έχουν συνεισφέρει.

Τα φάρμακα τα ξεχώρισαν αλφαβητικά, είδαν ποια έχουν λήξει και σε ποιες κατηγορίες ασθενών αναφέρονται. Σε δυο εβδομάδες από σήμερα το Κοινωνικό Ιατρείο θα ανοίξει την πόρτα του για να δεχθεί όποιον συμπολίτη μας έχει ανάγκη στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Οι Επιστήμονες Υγείας και Παιδείας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους ιερείς της Μητρόπολης Περιστερίου για τις αμέριστες υπηρεσίες που προσφέρουν και την άριστη συνεργασία τους για τη λειτουργία του ιατρείου. Επίσης, εκφράζουν ευχαριστίες σε έναν δάσκαλο και οραματιστή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χρυσόστομο για το θεάρεστο κοινωνικό έργο που επιτελεί χρόνια τώρα στο Περιστέρι. Τέλος, όλους τους εθελοντές ιατρούς, φαρμακοποιούς για την αφιλοκερδή εργασία που προσφέρουν προς όφελος των συμπολιτών μας και φυσικά τον απλό κόσμο που μετέχει από όλες τις θέσεις για τη λειτουργία αυτού του κοινωνικού έργου.

Αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου ξεκινά στον Άγιο Αντώνιο η λειτουργία του Πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στο Περιστέρι για άτομα με αναπηρία.

Οι Επιστήμονες Υγείας και Παιδείας τονίζουν πως είναι ανάγκη «να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη και τη φροντίδα μας σε αυτά τα ξεχασμένα παιδιά από την πολιτεία».

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι που για πρώτη μέρα σήμερα αντικρίσαμε στον Ιερό αυτό Ναό την επιγραφή του Κοινωνικού Ιατρείου για άτομα με αναπηρία, τόνισε ο επιστημονικός συντονιστής καθηγητής κ. Γιώργος Βαθιώτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.