Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ένας από τους πιο θανατηφόρους ο ιός Η7Ν9

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΟΥ: Είναι από τους πιο ασυνήθιστα επικίνδυνους για τον άνθρωπο.

Ένα νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που έχει προκαλέσει το θάνατο 22 ανθρώπων στην Κίνα είναι «ένα από τα πιο θανατηφόρα του είδους του», όπως δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Μάλιστα μεταδίδεται ευκολότερα στους ανθρώπους απ' ό,τι ένα προηγουμενο στέλεχος που από το 2013 έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο αξιωματούχος.

Ο ιός Η7Ν9 έχει μολύνει 108 ανθρώπους στην Κίνα από το Μάρτιο που εντοπίσθηκε για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη. Παρόλο που δεν είναι σαφές ακριβώς πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί, οι ειδικοί του ΠΟΥ δεν βλέπουν μέχρι στιγμής ενδείξεις για το πιο ανησυχητικό σενάριο: μια σταθερή μετάδοση του ιού μεταξύ ανθρώπων.

Μια διεθνής ομάδα ειδικών υπό τον ΠΟΥ και την κινεζική κυβέρνηση πραγματοποίησε πενθήμερη έρευνα στην Κίνα, αλλά οι εμπειρογνώμονες ανακοίνωσαν πως δεν έφτασαν πιο κοντά στο να αποφανθούν για το αν ο ιός μπορεί να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων.

Ο Κέιτζι Φουκούντα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την υγειονομική ασφάλεια, δήλωσε πως «η κατάσταση παραμένει περίπλοκη και δύσκολη και εξελίσσεται».

«Ανάμεσα στους ιούς της γρίπης, αυτός είναι ένας ιός ασυνήθιστα επικίνδυνος για τους ανθρώπους», δήλωσε ο Φουκούντα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Υπογράμμισε πως η ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην αρχή της έρευνάς της και ότι αυτή τη στιγμή «μπορεί απλώς να μην βλέπουμε τις πιο σοβαρές μολύνσεις».

Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών, το πιο περίεργο με τον τελευταίο ιό είναι η απουσία φανερών συμπτωμάτων στα πουλερικά, «γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την παρακολούθηση και τον έλεγχό του».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.