Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Παραδόθηκε το νέο «πράσινο» μουσικό σχολείο της Καλαμάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα λειτουργήσει μετά τις διακοπές του Πάσχα
.
Παραδόθηκε χθες από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) στο δήμο Καλαμάτας ένα νέο σύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το μουσικό σχολείο της πόλης.

Πρόκειται για μια «πράσινη» βιοκλιματική σχολική μονάδα, η κατασκευή της οποίας είχε προϋπολογισμό 5,9 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Το κτίριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δεκάδες αίθουσες για διδασκαλία μουσικής σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, με άρτια ηχομόνωση, καθώς και μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων 550 θεατών.

Το μουσικό σχολείο αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί στο νέο του κτίριο μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε την Πολιτεία και τον ΟΣΚ για την κατασκευή της νέας σχολικής μονάδας και υποσχέθηκε την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε το μουσικό σχολείο να λειτουργεί με όλες τις προϋποθέσεις.

Σημειώνεται ότι το προσεχές Σάββατο, 23 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του νέου σχολικού κτιρίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο πλαίσιο της 9ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Στη συναυλία, που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, θα συμμετάσχουν η Μαρίζα Κωχ και ο Λάκης Χαλκιάς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.