Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Στη Βουλή για τα θέματα Αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.03.2013

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κλήθηκε η ΕΣΑμεΑ να καταθέσει τις προτάσεις της κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας». Την Συνομοσπονδία εκπροσώπησε ο α΄ αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ Θ. Κλεισιώτης.

Ο κ. Κλεισιώτης τόνισε την ικανοποίηση της ΕΣΑμεΑ για την απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 69 οι οποίες ήταν εξόχως άδικες για τους ανασφάλιστους υπερήλικες με αναπηρία αφού προβλέπονταν η διακοπή της σύνταξης στους υπερήλικες που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα.

Επίσης ζήτησε να προβλεφθεί η συμμετοχή εκπροσώπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. ως ισότιμου Κοινωνικού Εταίρου, καθώς και η θέσπιση ειδικού προγράμματος απασχόλησης για να προσληφθούν άτομα με αναπηρία στους συλλόγους ΑμεΑ. Επανέφερε δε την πρόταση να επανέλθουν στο χώρο της πρόνοιας τα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ., αφού διαπιστώθηκε ότι κινδυνεύει η λειτουργία τους μετά την άκριτη συγχώνευσή τους στο χώρο της υγείας.

Επισήμανε ότι το άρθρο 66 που αφορά στη χορήγηση σύνταξης αναπηρίας σε όσους βρίσκονται «φυλακισμένοι» στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, κινείται σε θετική κατεύθυνση, όμως δεν λαμβάνει πρόνοια για τους δικαιούχους του προνοιακού επιδόματος. Επίσης ζήτησε η ισχύς της διάταξης να μην λήξει την 31η Οκτωβρίου 2013 διότι ουδείς γνωρίζει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις λίστες ντροπής των ΚΕΠΑ.

Ειδική αναφορά έγινε για την αποδιοργάνωση του μοναδικού Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης της χώρας και για αυτό το λόγο, ο κ. Κλεισιώτης ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, να καταθέσει τροπολογία με την οποία θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, τονίστηκε ότι θα εξεταστούν τα αιτήματα της Συνομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης και της τροπολογίας για το ΕΚΑ, τις επόμενες ημέρες και μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.