Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για το ν/σ του υπ. Ναυτιλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.03.2013
Η Ε.Σ.Α.μεΑ καταθέτει τις προτάσεις της ενόψει της συζήτησης που θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για το ν/σ του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και λοιπές διατάξεις».

Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται σημαντικές διατάξεις που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών με αναπηρία οι οποίες βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση. Οι παρατηρήσεις και τις προτάσεις στοχεύουν στη βελτίωση των διατάξεων του άρθρου 36.

Υπό το βάρος των ασφυκτικών οικονομικών πιέσεων που δέχονται τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους θα πρέπει η έκπτωση των τιμών των εισιτηρίων των πλοίων να επεκταθεί στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, το οποίο άλλωστε αποτελεί πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ πριν ακόμα την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Επίσης η ΕΣΑμεΑ ζητά τη λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι κάτοικοι στα νησιά και να ισχύσει η έκπτωση 50% στα εισιτήρια των πλοίων για τα άτομα με βαθμό αναπηρίας 50% και άνω.

Επισυνάπτεται η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 132 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.