Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Η Περιφέρεια Μακεδονίας «σηκώνει τα χέρια ψηλά»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρίχνει στην κυβέρνηση την ευθύνη για το πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη για το γεγονός ότι σταμάτησαν οι μεταφορές μαθητών. Δυστυχώς, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιπλέον 10% περικοπή σε παλαιότερες συμβάσεις με τους οδηγούς και τα πρακτορεία λεωφορείων, το θέμα ξεφεύγει από την Περιφέρεια, που είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για το θέμα, και πάει σε πανελλαδικό επίπεδο».

Τα παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την απόφαση των τουριστικών πρακτόρων για «επ' αόριστον» διακοπή των μετακινήσεων των μαθητών με τα λεωφορεία τους.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι παρόλο που το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε πιστώσεις ύψους 2,4 εκ. ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών, υπήρξε πρόβλημα στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου που προβληματίζεται για την αφομοίωση των μειώσεων που έχει θεσπίσει το κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας, της τάξης του 10%, που προβλέπεται από το νέο νομοθετικό κείμενο.

«Οι οδηγοί πλέον στυλώνουν τα πόδια και λένε "όχι" σε επιπλέον περικοπή 10% για συμβάσεις προηγούμενων ετών. Δηλώνουν δε ότι έχουν εξαντλήσει όλα τους τα περιθώρια» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.