Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η έλλειψη ύπνου παχαίνει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο επαρκής ύπνος μας προστατεύει από τα επιπλέον κιλά.

Όσοι πάσχουν από έλλειψη ύπνου εκτός από το προφανές σύμπτωμα της κούρασης μπορεί να «φορτώσουν» το σώμα τους και με παραπανίσια κιλά.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αμερικανοί επιστήμονες καθώς όσοι κοιμούνται λιγότερο είναι πιο επιρρεπείς σε ανθυγιεινά και παχυντικά σνακ από εκείνους που απολαμβάνουν έναν πλήρη ύπνο 9 ωρών.

Οι ερευνητές του «Sleep and Chronobiology Laboratory» του Πανεπιστημίου του Κολοράντο μελέτησαν 16 ενήλικες, 8 άνδρες και 8 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας 22 έτη για δύο εβδομάδες.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, την πρώτη εβδομάδα η μία ομάδα κοιμόταν 5 ώρες και η δεύτερη μέχρι 9 ώρες κάθε βράδυ. Την δεύτερη εβδομάδα οι δύο ομάδες αντέστρεψαν τις ώρες του ύπνου.

Το πείραμα έδειξε ότι όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο έκαιγαν έως σχεδόν 5% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με όσους κοιμούνταν τις 9 ώρες, την ίδια ώρα όμως κατανάλωναν και 6% περισσότερες θερμίδες.

Προσοχή! Η έλλειψη ύπνου παχαίνειΕπιπλέον όσοι κοιμούνταν λιγότερες ώρες κατανάλωναν επίσης περισσότερα σνακ ενώ είχαν την τάση να τρώνε περισσότερο τις απογευματινές και βραδινές ώρες, που είναι πιο επιβαρυντικό για το σώμα και τα κιλά.

Όσο λοιπόν ο ύπνος μειώνεται τόσο αυξάνονται τα κιλά. Βέβαια δεν συμβαίνει το αντίθετο, ο πολύς ύπνος δηλαδή δεν αδυνατίζει.

Ο επαρκής και καλός ύπνος εκτός από το να μας προστατεύει από τα επιπλέον κιλά, μας ομορφαίνει, μας χαρίζει ευτυχία, μας προστατεύει από το διαβήτη, λειτουργεί ως παυσίπονο για τις ημικρανίες και προσταεύει συνολικά την υγεία και την ευεξία μας.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.